2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén

Aki szereti a lankákba simuló kora középkori templomokat, kíváncsi különleges bányák különleges mészkőfejtési technikáira, aki szeretné látni a nyugati országrész legszebb karrmezőjét, akinek meglódítja a fantáziáját, hogy mi az ördög lehet az az ördögszántás!? – annak ott a helye a Balaton-felvidéki Nemzeti Park következő geotúráján.

A „Dörgicsei Mészkő-Alpok” felfedezése során a vezetett túra keretében a résztvevők megszemlélhetnek 3 híres középkori templomot (Boldogasszony dörgicsei templomrom, kisfalud-dörgicsei templomrom és Szt. Péter-dörgicsei templomrom), ellátogatnak három Dörgicsére, és háromféle arculatú mészkőterületet is megismerhetnek.

Visszafelé menet belépőjegy váltásával lehetőség nyílik a Dörgicsei Levendárium megtekintésére, ahol virágpompában álló levendulaültetvényben gyönyörködhetnek, és levendulás termékek sokasága között válogathatnak a résztvevők.

A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Kormányrendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.

Fotó: www.bfnp.hu
  • Időpont: 2021. 06. 19. 09:30–13:30
  • Helyszín: Alsó-Dörgicse
  • Ár: felnőtt 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő
  • A túra hossza: 6 km, a túra ideje: 4 óra
  • A túrán való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.
  • További információ: www.bfnp.hu
Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: magyarnemzetiparkok.hu
Vissza
Hírfolyam