2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mátrában idén is Muzsikál az erdő

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadához érkezett. A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat 2021. július 3–11. között kerül megrendezésre.

A koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy az ember törékeny, része a természet nagy rendszerének, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. A „Muzsikál az erdő” a gazdaság, az élet újraindításakor arra szeretné motiválni az érdeklődőket, hogy társadalmunk lelkileg megerősödve, környezeti szempontból is fenntartható és összefogásra építő életpályára állhasson rá – fogalmaznak közleményükben a szervezők.

A fesztivál szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért: kiemelt feladatunk testi-lelki egyensúlyunk helyreállítása.

A „Muzsikál az erdő” fő célja, hogy a résztvevőket az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa. A 18. évadban is különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget.

A Príma, Nógrádikum és Nívódíjjal rendelkező rendezvény sétái során nemcsak különleges erdei értékekkel ismerkedhetünk meg erdészeti és természetvédelmi szakemberek vezetésével, hanem ráhangolódhatunk a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre is, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

De nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők és a fenntartható gazdálkodás példáinak bemutatása sem.

A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: muzsikalazerdo.hu
Vissza
Hírfolyam