2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akciónap és workshop a klímavédelem jegyében

Az Európai Bizottság az európai éghajlati paktum keretében akciónapot indít, amelyhez online workshopot is szervez Harcsa Veronika és Tóth Andi (Háztartásom hulladék nélkül) részvételével. A kampány mindenkit arra ösztönöz, hogy megtalálja a legjobb módját annak, hogyan járulhat hozzá a jövő és egyben a bolygó védelmét elősegítő mozgalmakhoz. 

A magyar akciónap programjának kezdete előtt bárki csatlakozhat egy online beszélgetéshez 9:15 és 11:00 óra között Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke részvételével, ahol olyan témákat járnak körbe, mint az egyének, szervezetek hatása a környezetre, valamint az Európai Unió éghajlatvédelmi akciói.

Az európai éghajlati paktum mindenkit cselekvésre ösztönöz. A kezdeményezés összeköti azokat, akik a közös ügyért lépéseket tesznek egy fenntarthatóbb Európa kialakításáért, így mind a szervezetek, mind az egyének elköteleződhetnek az éghajlatváltozás elleni akció jegyében.

A paktum összefogja a vállalásokat, rámutatva ezzel arra, hogy apró cselekedetek sokaságával az emberek közösen élhetőbbé tehetik a bolygót.

Minden egyes lépés hozzájárulhat egy új Guiness-rekord születéséhez az egy hónapban megtett klímavállalások megdöntésében – ehhez június és július hónapban 141 000 vállalás szükséges.

A helyi éghajlati paktum nagyköveteihez és koordinátoraihoz csatlakozva a magyar akciónap keretében bárki többet tudhat meg arról, mit is tehet a bolygóért. A workshop során lehetőség van kérdéseket feltenni az éghajlatvédelem kapcsán, miközben gyakorlati tanácsokkal, tippekkel gazdagodhatnak a résztvevők. 

A paktum nemzeti nagykövete Harmat Ádám a WWF képviseletében, valamint Puskás Ilona a Climate-KIC képviseletében. A paktumot számos ismert személy támogatja, többek között Harcsa Veronika és Tóth Andi is.

Az Európai Bizottság által elindított európai éghajlati paktum az európai zöldmegállapodás része. Segítséget nyújt az EU azon célkitűzésének megvalósításában, hogy első kontinensként érje el a teljes klímasemlegességet 2050-re.

Neked ajánljuk
Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam