2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyeregre fel! – Tematikus kerékpártúrák a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A nyári szezonban, július 1. és augusztus 31. között minden héten garantált túrákat indít a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztálya.

A Hortobágyra a közelmúltban kerültek e-bike kerékpárok az Aktív- és Ökoturisztikai Központ Nkft. támogatásával. A 15 bringával váltakozva két helyszín között, hortobágyi és tiszafüredi indulással hirdetik meg a fél- és egynapos túrákat.

Az elektromos rásegítésnek köszönhetően ezekkel a kerékpárokkal különösebb erőnlét nélkül is könnyen teljesíthetők a helyenként a nemzeti park rejtett zugait is érintő túrák.

A kirándulások a turisztikailag legfrekventáltabb időszakban hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton –, heti váltásban indulnak.

A szakmailag felkészült túravezetők nemcsak a Tisza-tó és Hortobágy természeti értékeit mutatják be, s a világörökségi terület élővilágát ismertetik meg a résztvevőkkel, de több kulturális vonatkozású ismerettel is gazdagítják az érdeklődőket.

  • A túrákhoz csak előzetes regisztrációt követően lehet csatlakozni.
  • További információ: www.hnp.hu
A Kilenclyukú híd a Hortobágyi Nemzeti Park területén
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: hnp.hu
Vissza
Hírfolyam