2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Késő esti programokkal várja a látogatókat a Szegedi Vadaspark

A vadasparkba látogatók India élővilágával ismerkedhetnek, és ízelítőt kapnak a klasszikus dél-indiai táncokból is.

A járványhelyzet miatt némi csúszással, a tavalyi nyár végére készült el a szegedi állatkert legújabb fejlesztése, az indiai orrszarvúk háza, ahova meg is érkezett két lakó: Csülök Nyíregyházáról és Akenó az angliai Chester állatkertjéből. Az idei nyár első éjszakai programját nekik szentelik.

A bemutatók sora az indiai orrszarvúk látványetetésével indul. A hatalmas termetű állatoknak szükségük is van a folyamatos odafigyelésre, hiszen az akár háromtonnásra is megnövő hímek naponta testsúlyuk egy százalékának megfelelő mennyiségű táplálékot fogyasztanak.

Az orrszarvúetetést egy a látogatók és az állatok által is ingen kedvelt esemény, az ázsiai elefántok közös strandolása követi.

A programok sorából – bár kontinensváltással jár – nem hiányozhat a látogatók legnagyobb kedvence, az oroszlánok esti vacsorája sem. Újabb ugrással a barna medvék következnek, melyek gyümölcssalátát kapnak napnyugtát követően.

A programokból az indiai kultúra sem maradhat ki. Az este folyamán a Kala Sangam indiai tánccsoport fellépésén az elefántház teraszán a nézők a több évezredes múlttal rendelkező Bharatanatyamba nyerhetnek betekintést, emellett kígyósimogatóval és játékos feladatokkal is várják a látogatóikat.

A program 21 óráig tart, de utána még tovább lehet majd sétálni az éjszakai állatkertben. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kint tartózkodnak az állatok. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

A Szegedi Vadaspark elefántháza Fotó: MTI/Rosta Tibor
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam