2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2021-ben is töltsünk egy hetet a csillagok alatt

Az Egy hét a csillagok alatt kezdeményezés és programsorozat célja, hogy minél többen élhessék át a csillagászati megfigyelések élményét. Idén augusztus 7. és 15. között már 40 helyszínen várják az éjszakai égbolt szépségeiben elmerülni vágyókat.

Augusztus második teljes hetében különösen jó alkalom nyílik arra, hogy a csillagászat értő művelőinek vezetésével közelebbről ismerjük meg a világűr titkait. Ilyenkor ugyanis nemcsak a hold és az óriásbolygók, de szemet gyönyörködtető mélyég-objektumok és a Perseidák hullócsillagzápora is színesíti az éjszakai égboltot.

Ilyen remek időszakokban amatőrök és profik egyaránt távcsövet ragadnak, hogy saját maguk vizsgálhassák a csillagos égboltot, és –amennyiben lehetséges– másoknak is megmutathassák azt.

Hogy minél többek részesülhessenek ebben az élményben, tavaly első alkalommal került megrendezésre az Egy hét a csillagok alatt programsorozat. A hét éjszaka folyamán országszerte több mint huszonöt helyszínen várták csillagászati bemutatók az érdeklődőket, akik közül több ezren tapasztalhatták meg első kézből a csillagászati megfigyelések élményét.

Idén augusztus 7. és 15. között országszerte még több helyszínen várják az égbolt csodáinak megismerésére szomjazókat a csillagvizsgálók és amatőr csillagászok, egyesületek és szakkörök a csillagos ég alatt megrendezett programjaikkal.

Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak
Tovább a forrásra: csillagvizsgalo.blog.hu
Vissza
Hírfolyam