2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A múlt héten elmaradt, most szombaton megtartják a 39. Lidl Balaton-átúszást

Az előző hétvégén a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották, de a meteorológusok és a vízirendészet áldásával most szombaton, augusztus 7-én megrendezik a 39. Lidl Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között – adta hírül az MTI. Ezúttal kellemes nyárias idő várható.

A szervezők közleménye szerint a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokának egyetértésével hozták meg.

A Révfülöpöt és Balatonboglárt (valamint a tavat) érintő eseményen az előrejelzések szerint nyárias időre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal. A Balaton hőfoka alacsonyabb lesz, mint az elmúlt néhány hétben, most 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet várható.

Kedvcsináló csobbanás a 38. Lidl Balaton-átúszás egyik résztvevőjétől Révfülöpön, 2020. augusztus 1-jén. A versenyzők teljes távon 5,2 kilométert úsznak Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az éppen zajló tokiói olimpiai játékok kapcsán talán érdekes adalék, hogy az eddigi 38 átúszás legjobb ideje a férfiaknál a 10 kilométeren augusztus 5-én, csütörtökön Tokióban olimpiai ezüstérmet szerzett Rasovszky Kristóf (57:00 perc), a nőknél pedig a 2012-es olimpiai bajnok Risztov Éva (1:00:58 óra) nevéhez fűződik.

Neked ajánljuk
Új nyersanyagbeszerzési stratégiával zöldül a német Lidl Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam