2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Augusztus 9-én 155 éves lesz a budapesti állatkert – az ünneplés már szombaton elkezdődik

1866. augusztus 9-én, déli harangszóra nyitották meg a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Mivel az intézmény születésnapja idén hétfőre esik, így már szombattól egészen hétfőig, három napon át különböző programokkal várja az érdeklődőket, az együtt ünnepelni vágyó kicsiket és nagyokat.

A világ egyik legrégebbi állatkertjének számító városligeti intézmény az ünnepi hosszú hétvégén, 2021. augusztus 7-én, 8-án és 9-én rengeteg izgalommal és vidámsággal várja látogatóit.

Vezetett állatkerti sétákat tartanak majd, és előadás lesz hallható a Nagyszikla titkairól, valamint az elefántokról és a vastagbőrűekről. Kézműves foglalkozásokat szerveznek a Pálmaház teraszán, de macis gyerekfoglalkoztató programmal is készülnek az India-házban. Az állatkertbe szombaton és vasárnap ellátogatók beszélgetést hallgathatnak híres nevelőszülőkkel, valamint kvízjátékon is részt vehetnek.

Tavaly az egyik orangután így várta a 154. születésnapot egy augusztus 6-i pillanatfelvétel alapján Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A zene öröme sem maradhat ki a kínálatból, az érdeklődők szombaton egyebek mellett a Matiné Zenekar, vasárnap az eleveN gyerekzenekar és a Kiskalász Zenekar, hétfőn a Bach Mindenkinek Fesztivál 2021 programsorozat részeként a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjét, valamint a Veronaki Zenekar családi koncertjét élvezhetik – részletezi az MTI közleménye az ünnepi hétvége programjait a Fővárosi Növény- és Állatkert tájékoztatása alapján.

A kis prérikutya kevésbé tűnik visszahúzódónak, sőt sejthetően bármikor kapható az ünneplésre, ez a kép idén május 27-én készült róla Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A részletes születésnapi programkínálat az intézmény honlapján megtalálható, ide kattintva.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam