2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatodik alkalommal rendezik meg a Bőköz Fesztivált

Baranya megye négy falujában, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben augusztus 26. és 29. között tartják a VI. Bőköz Fesztivált. A helyi értékek megmutatásához hozzájárul a Duna–Dráva Nemzeti Park és az Ős-Dráva Látogatóközpont, újdonságként Roma-udvar és kovácstalálkozó is lesz idén.

„Az itteni értékek megmutatásához a helyi települések mellett a Duna–Dráva Nemzeti Park is nagyban hozzájárul, amely az elmúlt évben jelentős infrastruktúrával bővült, így a vendéglátás színvonala is megnőtt a Bőközben” – fogalmazott az MTI közleménye szerint Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján, 2021. augusztus 4-én, szerdán.

A Sopron Táncegyüttes és a Kalász Banda az V. Bőköz Fesztivál megnyitóján, Kémesen Fotó: MTI/Varga György

Pataki András fesztiváligazgató arról beszélt: újdonság, hogy a kulturális nyitottság, az identitás erősítése és a hagyományőrzés jegyében a roma közösségek is bemutatkoznak zenével, tánccal és gasztronómiával a Tésenfán megnyíló Roma-udvarban. Idén először rendezik meg Szaporcán a bőközi kovácstalálkozót is, ennek keretében az ország több tájegységét képviselő tíz mester öt padvázat kovácsol majd, melyekhez Szatyor Győző, a népművészet mestere készít faragást.

Az Andrásfalvy Bertalan-mintaprogram támogatásával összeálló VI. Bőköz Fesztivál eseményei ingyenesek. 32 helyszínen mintegy 100 összművészeti programmal, köztük koncertekkel, színi előadásokkal készülnek a fesztivál szervezői. A részletes program a fesztivál honlapján elérhető.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam