2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan zár a Rakpart 2021, használd ki az utolsó napot!

A Város és a Folyó Egyesület, valamint a főváros üzeni, hogy augusztus 10., kedd az id. Antall József rakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszának utolsó, teljesen pihenőparkos napja, augusztus 11-én kezdik lepakolni a növényeket. A rakpart hétvégi megnyitása a Lánchíd és a Bálna között folytatódik.

A Valyo Egyesület Facebook-posztban üzent, hogy a Rakpart 2021 jelenlegi formájában augusztus 15-én véget ér. Szerdától péntekig, tehát augusztus 11. és 13. között szállítják el a növényeket, és augusztus 15-én, vasárnap reggel szerelik le a padokat és ülőkéket. Augusztus 20-ig az útszakasz a tűzijáték felvonulási területe lesz.

A Rakpart 2021 területén kísérleti mikroMobilitási Pontok is működtek Fotó: BKK

Az enbudapestem.hu portálon megjelent búcsúcikkben arra bátorít a főváros, hogy aki teheti, még utoljára használja ki a Valyo és a város pihenőparkját egy jó kis vízparti ücsörgésre, társasági koccintásra, naplementenézésre, panorámás kutyasétáltatásra. Ugyanitt a Valyo ajánlásával a Rakpart legjobb ellesett pillanati láthatók fotóválogatás keretében.

Hogy mi volt a Rakpart 2021?

„Városi autópálya helyett izgalmas közparkká vált pár hónapra a pesti rakpart egy szakasza, ahol különböző urbanisztikai eszközökkel a városlakókkal közösen próbáltuk ki és mutattuk meg, hogyan lehet máshogy használni egy betonba öntött közterületet” 

– fogalmaz az enbudapestem.hu portál.

Városi autópálya helyett izgalmas városi tér jött létre Fotó: BKK

A főváros a Valyóval közösen volt a Duna-parti nappali gazdája.

Neked ajánljuk
A felújítás befejeződött, január közepétől jár majd újra a sikló Utazások a földgolyón – A Karib-tenger térség (videó) Belevaló vonatok – Oroszország jégvonatai (videó) Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: enbudapestem.hu
Vissza
Hírfolyam