2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fontos a rendszeres sport: futókörök napja lesz szeptember 5-én

A szervezők az augusztus 13-án, pénteken tartott sajtótájékoztatójukon elmondták: a csaknem egész napos, ingyenes sporteseménnyel a rendszeres sportolás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ennek megfelelően szeptember 5-én, a futókörök napján az ország 11 pontján lehet majd birtokba venni a futópályákat.

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával.

A projekt során átadott futókörök közül szeptember első vasárnapján Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán (Sportliget), Óbuda-Békásmegyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Szegeden, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason zajlik majd a verseny, délelőtt 10 és este 6 óra között.

Új futókör Kaposvár megújult parkjában, a Cseri parkban 2020 őszén Fotó: MTI/Varga György

A versenyközpontok reggel 9-kor nyitnak – részletezte a sajtótájékoztatóról tudósító MTI.

Ezen a napon az is kiderül majd, hogy az ország melyik települése a legaktívabb. A futókörök napjának végén ugyanis kihirdetik, hogy a programban részt vevő helyszínek közül hol tették meg a legtöbb kilométert a futók.

A helyszínekről, díjakról, járványügyi szabályokról és a versenyszabályzatról részletesen ide kattintva lehet tájékozódni

Neked ajánljuk
Jótékonysági futás a koronavírusban elhunyt kismama családjáért Awaken – Barangolás a Föld körül (filmelőzetes) Hiába fenntartható egy ruhadarab, ha nem kívánatos A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam