2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egész évben változatos élményekkel, szeptemberben tökfesztivállal várja látogatóit az Őrségi Nemzeti Park

Hazánk legfiatalabb nemzeti parkja egész évben színes programokon keresztül mutatja be az Őrség különleges természeti, kultúrtörténeti és néprajzi értékeit.

Az Őrség különlegessége, hogy az itt élő emberek évszázadok során alakították ki a táj arculatát apró parcellás gazdálkodásukkal, tájba simuló épületeikkel, mindezt harmóniában a természettel, megőrizve, fenntartva annak sokszínű változatosságát.  Az Őrségi Nemzeti Parkot 2002-ben alapították – idézi az Agrárminisztérium közleményét az Agrotrend.

A nemzeti park létesítményeit évente átlagosan 70 ezer látogató keresi fel, az érdeklődők 2 látogatóközpont, 5 bemutatóhely, 21 tanösvény, 1 arborétum, és 1 természetiskola kínálatából választhatnak. Azoknak, akik a térségben több napot is szívesen eltöltenének, a Keserűszeri vendégházban és a Harmatfű Természetiskolában nyílik erre lehetőség.

A nemzeti parkba látogatva érdemes megfigyelni a terület gazdag lepkevilágát, bejárni a szőcei tőzegmohás láprét tanösvényét, vagy Szalafőn bepillantani a bölények, vadlovak világába. 

Látogatók az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó szőcei tőzegmohás lápréten 
Fotó: MTI/Varga György

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatósághoz hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négy évszakos programkínálattal várja vendégeit. Egyik legnépszerűbb rendezvényük az Őrségi Tökfesztivál, amelyet idén szeptember 10–12. között tartanak.

A rendezvény középpontjába ezúttal is a tök, az abból készült finomságok, valamint a hozzá kapcsolódó szokások kerülnek.

A programok hagyományosan négy településen zajlanak: Nagyrákos, Őriszentpéter, Szalafő és Magyarszombatfa is várja a fesztiválozókat.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam