2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vidéki élet szerelmeseit idén is várja a Gyüttment Fesztivál

„A vidékről álmodók és a vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek nagy örömére” idén hatodik alkalommal rendezik meg augusztus végén Magfalván nulla hulladék szemléletben a Gyüttment Találkozót.

A Gyüttment Találkozó szakmai előadásain és gyakorlati foglalkozásain a résztvevők megismerkedhetnek a vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata – ismertette a 24.hu.

Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak, és mindenki megismerheti korunk ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is

– fogalmaz a szervezők közleménye. A fesztivál kiemelt célja, hogy a résztvevőkkel közösséget alkotva együtt keressék a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre, támogassa a kis helyi közösségeket, és kapcsolatot építsen ki velük.

A Gyüttment Találkozó nulla hulladék szemléletű: a résztvevők négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelnek, vagy csak olyat, amit komposztálni lehet. Ezt Magyarországon először ez a rendezvény valósította meg 2017-ben, és azóta is védjegyük.

Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam