2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Változatos programokkal várja a látogatókat a budapesti állatkert az Állatkertek Éjszakáján

Egyebek mellett látványetetésekkel, elefánttréninggel, zenével, LED show-val, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutatóval is készül a Fővárosi Állat- és Növénykert az augusztus 27-én megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakájára.

A budapesti állatkert kapuit este 7 órakor nyitják meg a látogatók előtt: a főbejáraton és az Elefántház melletti kapun is be lehet majd lépni – tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-t.

A különféle programok 11 óra utánig tartanak, a kert területén éjfélig tartózkodhatnak a látogatók. Ebben az évben a főbb programhelyszínek az állatkert tíz különböző zónájában lesznek.

A főbejáratnál filmvetítés, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, valamint LED-show várja a közönséget. 

A Kaukázus zenekar a főbejárattal szemben ad koncertet. A Dél-Amerika kifutónál óriáskígyó-simogatással, a Pálmaházban trópusi esővel készülnek, a Japánkertnél testközelből megismerhető meglepetésállatokkal találkozhatnak a látogatók, a Nagy-tó partján távcsöves bemutatót tartanak. Lesz mókás fókaest, szelfibox, érdekes kertészeti bemutató és elefánttréning is. A Varázshegyben néhány különleges állatcsoport, például a denevérek vagy az ízeltlábúak világát mutatják be, az állatok „hálószobatitkairól” pedig előadást tartanak.

Fotó: zoobudapest.com

A kert több pontján lesz TapiZoo, a Mérgesháznál a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók, az óriásteknősök és a kígyók látványetetését is meg lehet nézni, a háziállatokat bemutató Majorságban pedig a városi emberek jó része számára már egzotikusnak számító gazdasági állatokkal lehet majd közelebbről is megismerkedni. Lesz még bátorságpróba, arcfestés, és világító talizmánt is lehet készíteni. A különleges esti hangulatot több helyszínen is látványos fényfestés teszi teljessé.

A részletes program az állatkert honlapján, közösségimédia-felületein érhető el. Jegyeket a helyszínen, de elővételben is lehet váltani az állatkert jegypénztárainál vagy az interneten, a Jegymester.hu felületen.

Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam