2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Filmszemle, kiállítás, gyerekprogramok: a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idén is várja a közönséget

A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál kiemelt témája idén az „Érzékeny Bolygó – a víz” lesz, amely egyúttal egy vándorkiállítás címe is.

A fesztivál hagyományos kísérőrendezvényén, a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlén 9 kategóriában versenyeznek a világ minden tájáról érkező alkotások. Ebben az évben 98 országból több mint 2000 filmmel neveztek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A szeptember 11-én délután induló mustra alkotásait négy vetítési helyszínen láthatja a közönség.

Központi szerepet kap a David Attenborough Világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők. 

A Trash Art Magyarország program hulladékból készült szobrainak témája ezúttal Magyarország nagyvadjai. Az alkotók alapanyagként különböző hulladéktípusokat és természetes, organikus anyagokat használtak fel.

A Trash Art Magyarország versenyre készült hulladékszobrok a 2017-es kiállításon Fotó: MTI-fotó: Máthé Zoltán

Hazánk legjobb természetfotósainak munkáit mutatja be a Varázslatos Magyarország 2021 fotókiállítás, míg az Ember és Természet elnevezésű diákfotó-pályázaton a következő fotós generáció tehetségeit ismerheti meg a közönség, de Tájodüsszeia 2021 címmel is rendeznek fotótárlatot.

Az idei fesztiválon a mozgás művészete is megjelenik modern tánc és élő szobrok formájában.

A gyerekek több ismeretterjesztő, szemléletformáló programon is részt vehetnek: egyebek mellett 360 fokos filmnézésen, a Klímasátor programjain, kalandparkban, a kezes-lábas játszóházban és a PET Kupa Műanyag Műhelye, a MÜMÜ programjain. A Zöldforgó Élménynap része lesz az Alma Együttes és Gryllus Vilmos koncertje.

A hétvégi programkínálatot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki, amelyen közel 60 kiállító mutatja be portékáit. A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol 10 nemzeti park mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam