2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy estére akár biokutatók is lehetünk

Idén is várja a tudomány rejtelmei iránt érdeklődő közönséget a Kutatók Éjszakája, amelyen idén először az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is megnyitja kapuit.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

A rendezvényen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. 

Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Régen még selymet is gombolyítottak abban az óbudai műemlék épületben, ahol szeptember 24-én első alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt hazánk egyetlen ökológiai gazdálkodással foglalkozó kutatóintézete.

A varázslatos környezetben a Kutatók Éjszakája alkalmából a legújabb ökogazdálkodási kutatási irányokkal ismerkedhetnek kicsik és nagyok egyaránt. Milyen gabonakutatások kellenek az egészséges, ropogósra sült kenyérhez, hogyan működik a tudománykommunikáció a gyakorlatban, mi a szerepük a drónoknak, az önvezető traktoroknak és a gyümölcsszedő robotoknak az öko-mezőgazdaságban? Egyáltalán, mik azok a kobotok? 

A kétnapos programsorozat további helyszíneiről és eseményeiről a kutatokejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk
Egy angol fesztivál résztvevőinek drogtartalmú vizeletei már a halakat is károsítják Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: kutatokejszakaja.hu
Vissza
Hírfolyam