2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímahét a Szabad Terek Hálózatának szervezésében

A Szabad Terek Hálózata 2021. szeptember 20. és 26. között országos szinten megrendezett eseménysorozattal hívja fel a lakosság és a döntéshozók figyelmét, hogy „a klímavészhelyzet témája a mindennapok, a közösségi tevékenységek és a választások során is prioritás kell hogy legyen”.

A közel 50 eseményből álló rendezvénysorozatnak a fókuszában az a kérdés áll, hogy mi az, amit tehetünk egyéni, közösségi és társadalmi szinten azért, hogy ténylegesen javuljon a klímahelyzet.

Az eseménysorozat célja a szervezők szerint az, hogy a tematikus programok résztvevői tudatosabban álljanak a jövőben várható éghajlat- és időjárás-változáshoz:

„Megértsék a mára visszafordíthatatlanná vált folyamatok ökológiai és társadalmi hatásait, közösségi szinten megoldásokat keressünk az alkalmazkodás feladataira, világos és elérhető célokat fogalmazzunk meg városaink élhetőségének fenntartása érdekében.”

A klímahét keretein belül többek között ki lehet majd próbálni a Klímafreskó társasjátékot, lesznek tematikus előadások/beszélgetések, filmvetítések, ruhacsere, slow fashion divatbemutató, biciklis felvonulások, szemétszedés, koncertek, termelői piac, közösségi (kosaras) reggeli.

A programok 6 város közösségi tereiben valósulnak meg a Szabad Terek Hálózatának koordinációjában.

Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: szabadterek.hu
Vissza
Hírfolyam