2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben

Játszani mindenki szeret, nemtől, kortól, vagyoni helyzettől függetlenül – az Öko Zsibongó szervezőinek a fő célja az, hogy mindenkiből előbújjon a gyerek, a rácsodálkozó egyén, aki sokáig tud így létezni, együtt a természettel és a környezetünkkel.

Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, valamint interaktív programok várják az érdeklődőket szeptember 26-án a Füvészkertben, a második alkalommal megrendezett Öko Zsibongón – derül ki a szervezők közleményéből.

A másodszor megrendezésre kerülő eseményen „a környezetvédelmen, a faültetésen, az energiatakarékosságon és a szelektív hulladékgyűjtésen lesz a hangsúly” – monda Kovács Magdi, a program ötletgazdája.

„Ezek jegyében még olyanra is lesz lehetőségük a 250 éves Füvészkertbe érkezőknek, hogy benézzenek egy fa belsejébe anélkül, hogy bántanák azt. Olyan dolgokat ismerhetünk így meg, amiknek a létezéséről eddig nem is tudtunk.” 

Az interaktív rendezvényre a szervezők elsősorban azokat várják, akik elkötelezettek a bio- és környezettudatos életmód iránt, vagy legalábbis már elindultak az oda vezető úton. Az esemény másik fontos célja az edukáció.

A látogatók útlevéllel mennek majd körbe a kertben, amelybe minden állomáson pecsétet kell gyűjteniük, ha elvégezték a kiállítók játékos feladatait. Olyan állomások várják az érdeklődőket, mint az Öko Iskola, a Környezettudatos háztartás, a Mit rejt a kert?, az Éltető víz, az Anyatuning, az Apamegőrző vagy a Bátorságpróba Csilivel, de újdonság lesz az Örömtánc is.

Az eseményre szeptember 26-án, 9 órától várják a látogatókat, kicsiket és nagyokat, szülőkkel, nagyszülőkkel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: www.okozsibongo.hu.

Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam