2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját

A fesztivál változatos programjai mellett látványetetések, állattréningek, bemutatók és az „állati alkatrészeket” bemutató „TapiZoo” várja a látogatókat.

Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert – ismertette az MTI.

Az intézmény szerdai tájékoztatása szerint az állatkert főbejáratánál lévő téren gazdiképző hívja majd fel a figyelmet a felelős állattartásra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, a Heltay Kutyaotthon Alapítvány, valamint a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület közreműködésével.

A Nagy-tó mellett lévő állomáson az állatkert vadállatmentő tevékenységét és a FŐKERT munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Lesz játékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval is készülnek. Szombaton az ízeltlábúak világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarország segítségével a hazai természeti érékek védelméről lesz szó.

Szombaton és vasárnap külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, amely a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatja be, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület állomáshelyénél pedig a fenntarthatóság lesz a téma. Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is.

Fotó: zoobudapest.com
Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam