2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gombák rejtelmes világába pillanthatunk be a Szegedi Füvészkertben

A Szegedi Gombászok Közössége október 2-án, vasárnap az újszegedi füvészkertben rendezi meg a negyedik Gombásznapot és Gombasimogatót, ahol egy különleges kiállítás, a gombák világát feltáró előadások és a gyerekeket megszólító kreatív foglalkozás várja a látogatókat.

Október 2-án, vasárnap, 9-től 15 óráig a negyedik Gombásznapot és Gombasimogatót rendezi meg a Szegedi Füvészkert és a Szegedi Gombász Egyesület.

A gombák különleges – az állatoktól és a növényektől is különböző – élőlények, fontos ökológiai szerepet töltenek be. Genetikai változatosságuk rendkívüli, hatékony lebontó enzimeik biotechnológiai alkalmazással kecsegtetnek. A gyógyászatban nélkülözhetetlen hatóanyagokat termelnek, és nem utolsósorban látványos, színes termőtesteket hoznak létre – mutat rá a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.

A rendezvényen bemutatják a látogatóknak a környéken gyűjtött és távolabbról érkező gombafajokat, a vendégek kérdéseket tehetnek fel szakértőknek, érdekességeket és különlegességeket tudhatnak meg a gombákról, bepillantást kaphatnak a gombák mikrovilágba, a gyerekek pedig játékos kifestővel tehetik próbára kreativitásukat.

Lesz még gombasimogató, kézműves foglalkozás és játék, mikroszkópos megfigyelés, valamint liofilizált gombák kiállítása.

A rendezvényen 9 órától lesz lakossági gombaszakértői vizsgálat, gombavizsgálati technikákat is bemutatnak frissen gyűjtött gombatermőtesteken. 

Neked ajánljuk
Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz Újabb lépés az északi szélesszájú orrszarvú fajmegőrző programjában Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam