2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száz program várja az érdeklődőket az Erdők Hetén

A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza – mutatott rá a programsorozat elindulása kapcsán Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Az AM keddi közleménye arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Erdészeti Egyesület az állami és a magán-erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával idén huszonötödik alkalommal rendezi az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő Erdők Hete rendezvénysorozatot.

Az egész társadalmat megszólító programok hagyományosan az év negyvenedik hetén, idén október 4. és október 10. között várják az érdeklődőket.

A hét során országszerte szervezett mintegy száz különböző terepi erdei program, vezetett túra, erdőpedagógiai foglalkozás mindenütt erdész szakemberek részvételével zajlik, akik megismertetik a résztvevőket azzal a fenntartható gazdálkodási modellel, amit a magyar erdőgazdálkodásban hagyományosan alkalmaznak.

A programok megtekinthetők a erdokhete.hu oldalon.

Az Országos Erdészeti Egyesület a XXV. Erdők Hete alkalmából 2021. október 6-án „Erdők és erdészek” címmel online szemléletformáló fotósorozattal jelentkezik, amelynek célja annak bemutatása, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltatóképességének megőrzése, legyen szó a biodiverzitás növeléséről, az erdők klímavédelmi vagy egészségvédelmi szerepéről, a vidéki térségek életlehetőségének vagy a megújuló faanyag biztosításáról – tájékoztat az Agrárminisztérium.

Neked ajánljuk
Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz Újabb lépés az északi szélesszájú orrszarvú fajmegőrző programjában Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam