2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vesd be magad, majd a rajzlapod színpompás zöldségekkel!

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata óvoda- vagy iskolakertet működtető közösségek számára.

„Az óvoda- és iskolakertekben sokat emlegetjük a vetésváltás fogalmát, jelentőségét. Amikor megtanuljuk, hogy az egyes növénycsoportoknak mik a közös tulajdonságaik, akkor megértjük, hogy miért is tartoznak ők egy közös fogalom alá. Az is logikussá válik ezáltal, hogy miért hasznos ezeket a növénycsoportokat minden évben más-más területre ültetni” – olvasható a pályázat kiírásában.

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázatának célja, hogy felhívjuk erre a csoportosításra a figyelmet, így segítve elő, hogy a csoportosítást minél többen tudják szempontként alkalmazni vetési tervük elkészítésekor.

A pályázat részeként gyerekek által készített rajzokat várnak, amelyeken egy-egy növénycsoport (káposztafélék, tökfélék, burgonyafélék, levélzöldségek, hagymafélék, gyökérzöldségek, hüvelyesek, évelők) tagjai szerepelnek, feliratok nélkül. Egy rajzon szerepelnie kell a növénycsoport kiírásban felsorolt minden tagjának, tetszőleges sorrendben!

Pályázatot beadni minimum 3 különböző növénycsoport rajzával lehetséges. A pályázaton bármely olyan Kárpát-medencében működő közösség részt vehet, amely (nyáron is fenntartva azt) kertet művel gyerekek aktív bevonásával, és tagja az Iskolakert-hálózatnak. Újonnan csatlakozó tagok is pályázhatnak, ha a pályázat beadási határideje előtt elindítják a csatlakozásukat.

Benyújtási határidő: 2021. november 30-a 24.00 óra.

További információ: www.iskolakertekert.hu

Neked ajánljuk
Alapítványi támogatással zöldülhettek a gyulai tankerület iskolái Gyönyörű zalai erdőket szelnek át kerékpárutak A szövőgépek forradalmasítása vethet véget a divatipar pazarlásának Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: iskolakertekert.hu
Vissza
Hírfolyam