2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz

Ugyan a Covid–19 továbbra is az életünk része, de muszáj már most elgondolkoznunk: Mit üzen számunkra az elmúlt 1,5 év, és van-e „zöld” jövőnk? – teszi fel a kérdést a Humusz Szövetség. A lehetséges válaszokat a téma szakértőit felvonultató előadássorozat alkalmain ismerhetjük meg.

A Zöld Kalandozások előadásaira október 27. és december 1. között minden héten szerdán kerül sor, olyan előadók részvételével, mint Takács-Sánta András humánökológus, Magyar László, az Energiaklub szakértője, valamint Erdész Dávid és Konkoly Nikolett, a Green Guide Budapest alapítói.

Az ökológiailag fenntartható társadalmak kialakításának egyik legnagyobb akadálya, hogy az efféle változásokat óhajtó emberek kevés hatalommal rendelkeznek – véli Takács-Sánta András, a humánökológia tudományágának egyik legjelesebb hazai képviselője.

A 2021. őszi programsorozat első előadója a Kisközösségi Program keretein belül már bő egy évtizede munkatársaival együtt nemcsak kutatja, hanem segíti is a helyi ökoközösségeket.

Magyar László, az Energiaklub szakértője előadásában a hétköznapjaink során megélt klímatudatosság fontosságára hívja fel a figyelmünket. Hogy kistelepülési szinten hogyan lehet a szokásokat zöldíteni, arról saját példáján keresztül mesél Plachi Attila, Kóspallag polgármestere. A nagyvárosban élők kihívásaira pedig többek között a Green Guide Budapest alapítói mutatnak megoldásokat.

  • Részletes program: humusz.hu/zoldkalandozasok
  • Időpontok: 2021. október 27. – december 1. között, szerdánként, 18:00–19:30-ig
  • Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam