2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izgalmas kérdések sorára kaphatunk választ a Magyar Tudomány Ünnepén

Visszafordíthatatlanul kibillen-e a földi klíma jelenlegi egyensúlyából? Hogyan vizsgálja az asztrokémia a csillagközi teret? Láthattuk-e előre a Covid-járványt? A Magyar Tudomány Ünnepe előadásainak látogatói többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vagy a képernyők előtt.

A Magyar Tudomány Ünnepének idei mottója „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” –nem véletlenül. A tudomány figyelmeztetett a Covid–19-járványra és arra, mi várhat még ránk – olvasható az MTA közleményében.

A tudósoknak köszönhetjük napjaink egyik legfontosabb tudományos módszerét, a genomszerkesztést, amely határtalan lehetőségek előtt nyitja meg az utat a gyógyításban, a növénynemesítésben vagy a kórokozók elleni küzdelemben.

A tudomány ad eszközt a kezünkbe a klímaváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a károk mérsékléséhez és az élhető globális környezet megteremtéséhez is.

Többek közt a fenti témákat járja körül novemberben egy hónapon át a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata, amelyre idén ismét személyesen is várják az érdeklődőket.

A program kiemelt eseményei az MTA-székház dísztermében este 18 órától kezdődő ismeretterjesztő előadások. A részvétel minden programon, előadáson ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációra van szükség. Az előadások ezenfelül élőben is követhetők az MTA YouTube-csatornáján.

További információ és az előadások listája: www.mta.hu

Gróf Széchenyi István bronzszobra az általa megalapított Magyar Tudományos Akadémia központi épülete előtt
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam