2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági program várja a környezeti problémák megoldásai iránt elkötelezett fiatalokat

A társadalmi vállalkozások sikerre vitelében jártas Ashoka kiemelt támogatójával, a Telekommal, illetve partnereivel – a MasterCarddal és a TMF Grouppal – olyan fiatalok jelentkezését várja, akik megvalósításra váró egyedi ötleteikkel hatékonyan hozzájárulnának a világ vagy akár csak a szűkebb környezetük fenntarthatóvá tételéhez.

Február 17-én elindult az Ashoka Green Lab: a szakmai és mentorálási háttérrel, illetve pénzdíjjal is megtámogatott kezdeményezés célja olyan innovatív zöldprojektek elindítása, amelyek a program tematikájába illő területeken kézzelfogható módon hozzájárulnak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez, a fenntarthatóbb működéshez. 

A Green Lab programba olyan 17–35 év közötti tagokból álló 2–5 fős csapatok jelentkezhetnek, amelyek érdeklődnek a környezetvédelmi ügyek iránt, és szívesen részt vesznek egy 4-5 hónapos fejlesztési folyamatban.

A csapatoknak nem szükséges konkrét ötlettel érkezniük, elegendő, ha kellő elhivatottsággal rendelkeznek a meghirdetett 4 téma valamelyike iránt:

  • Digitalizáció és fenntartható települések;
  • Hulladékmentes iroda;
  • Hatékony fenntarthatósági edukáció;
  • Környezetbarát ételrendelés.

A fejlesztési folyamat során a fiatalok ezen ötletek kidolgozásához a Telekom Kraft KraftRoad nevű képzésén vesznek részt, ahol szakmai edukátorok támogatják őket az alapgondolatra épített üzleti terv megalkotásában. A Green Lab program része az elkészült projektek megismertetése a nyilvánossággal, valamint a pénzdíjazás: a díjak összege eléri az egymillió forintot.

Fotó: metamorworks/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam