2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokszínű programkínálattal készül a vadvilág napjára az Állatkert

A március 3-i eseményre elsősorban iskolás, óvodás és tanulmányi csoportokat várnak.

Sokszínű programkínálattal és kedvezményekkel készül a vadvilág napjára a Fővárosi Állat- és Növénykert: állatbemutatókkal, látványetetésekkel, ismeretterjesztő játékkal szórakoztatva irányítják rá a fiatalok figyelmét az élővilág védelmére.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vadvilág napi programok egyik fő típusát az állatokkal való találkozások jelentik:

előre meghirdetett időpontokban bemutatókat, látványetetéseket és tréningeket tartanak egyebek mellett olyan állatoknál, mint az oroszlánfókák, a pingvinek, az elefántok vagy a vadonban már teljesen kipusztult, különösen ritka mhorr gazellák.

Ismeretterjesztő állomáspontos játékkal is várják a gyerekeket: a kert területén összesen tizenhárom állomáshely lesz, ezeket a többi között olyan témáknak szentelik, mint az orrszarvúak védelme, az állatkertben zajló vadállatmentés, valamint a ritkuló fajokat fenyegető állatcsempészet.

A programokat folyamatos filmvetítések egészítik ki a Varázshegy Csillagterében és az állomáspontos játék több állomásán is, változatos témájú szórakoztató-ismeretterjesztő rövidfilmekkel, a Barlangteremben pedig bohócjáték várja a gyerekeket.

A változatos programok mellett az állatkert jelentős kedvezményt is kínál a vadvilág napjára: a 18 éven aluli látogatók, ha állatos vagy növényes maszkban, arcfestéssel érkeznek, esetleg magukkal viszik valamelyik plüssállatukat, ezen a napon jelképes, személyenként 200 forintos áron megváltható belépőjeggyel kereshetik fel az intézményt.

A részletes programkínálat a www.zoobudapest.com weboldalon található.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert/facebook.com
Neked ajánljuk
Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet! A nap képe: a Hold színei 10 éves megfigyelés során Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam