2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is megünnepli a beporzók napját a Magyar Természettudományi Múzeum

Március 5-én, szombaton 5. alkalommal kerülnek megrendezésre a beporzók napjához kapcsolódó izgalmas programok a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Az elmúlt évtizedekben az emberi tevékenység miatt jelentős mértékben lecsökkent a beporzó rovarok száma. A beporzók napja ezen hasznos élőlények védelmére hívja fel a figyelmet.

A jeles napon a múzeum látogatói megismerkedhetnek a hártyásszárnyú rovarok jeles képviselőivel, a „nem rovar” beporzó állatokkal, és megtudhatják, hogy mit tehetnek a beporzók védelme érdekében.

A programok során bemutatkozik a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és a Magyar Biológiai Társaság Fiatalok Természetismereti Klubja. A látogatók felfedezhetik a beporzó vándortanösvényt, és méhecskebölcsőt készíthetnek.

Interaktív bemutatón ismerhetik meg a szőrös és a tollas beporzók izgalmas világát, illetve regisztrációt követően művészet- és múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.

  • Részletes program és részvételi díjakkal kapcsolatos információk: nhmus.hu
  • Időpont: 2022. március 5. (szombat), 10:00
Egy kevéssé ismert beporzó, a kacsafarkú szender Fotó: Maya Jane/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A kontinens legnagyobb beporzótárlata a természettudományi múzeumban (képgalériával) Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam