2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra látogatható a gemenci erdei vasút

Március 12-től ismét közlekedik az erdei vasút a gemenci erdőben, és kinyitnak a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállításai – közölte a Gemenc Zrt.

A turisták újra kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak Gemenc déli kapujára. Az ökoturisztikai központ mindennap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat.

Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára lesznek elérhetők,

hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

A Gemenc kincsei című, interaktív tárlat az ártéri erdő életközösségét, az erdész hivatást és a Sárköz népművészetét mutatja be, a Millenniumi pavilonban a gemenci gímszarvasról szóló kiállítás több mint 300 fotóval, infografikákkal, multimédiás eszközökkel, diorámával várja a közönséget.

Az erdei vasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomás között. A vonalon Pörbölyről naponta három járat indul, 10, 13 és 14 órakor. A kiállítások délelőtt 9-től délután fél háromig lesznek nyitva, emellett a vadmegfigyelő, büfé, vizesblokkok és ingyenes parkolás is várja a kirándulókat.

A Gemenc Zrt. Rezét nosztalgia gőzmozdonya a gemenci természetvédelmi területen
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam