2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványetetések és óriásvidra-kölykök várják az állatkertbe látogatókat

Merüléses cápaetetéssel, bemutatóval az Akváriumban és a Vadállatmentő Központban, további látványetetésekkel és tematikus vezetésekkel készül a Fővárosi Állat- és Növénykert a hosszú hétvégére, amelyen bemutatkoznak a legifjabb óriásvidra-kölykök is. 

Főszezoni előzetessel készül a budapesti állatkert a március 12-től 15-ig, szombattól keddig tartó ünnepi hosszú hétvégére. Mint írják, ezen a négy napon már olyan sokféle programmal, élménnyel és látnivalóval várják az érdeklődőket, mint a nyári időszakban – derül ki az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Délelőtt 10-től délután 4-ig egymást követik az állatbemutatók, tréningek és látványetetések, több különböző állatnál, így például az elefántoknál, az oroszlánfókáknál, a sörényes hangyászoknál és a keáknál is.

A Varázshegyben testközelből megismerhető meglepetésállatokkal találkozhatnak a látogatók, de lesz „állati helyszínelés” is.

A Vadállatmentő Központban az állatkerti mentőmunkát ismerhetik meg az érdeklődők.

Sok program kapcsolódik a tengerek, vizek élővilágához. A Cápasuliban – hétfő kivételével – mindegyik nap 12 órakor tartanak merüléses látványetetést, amikor a gondozók könnyűbúvár-felszerelésben le is merülnek a cápák közé. Szombaton és vasárnap a Pálmaház alatti akváriumban is lesz látványetetés, a gyerekeknek pedig akváriumi felfedezőjátékot szerveznek.

Az állatkert épített öröksége, műemlékei iránt érdeklődőknek tematikus vezetett sétát tartanak. A hosszú hétvégén mutatkoznak be az állatkert legifjabb óriásvidrái is. A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett fajjal 2014 óta foglalkoznak Budapesten, egyedüliként a hazai állatkertek közül. 

Az óriásvidra-kölykök mindennapjairól az állatkert a napokban tett közzé egy kisfilmet.

A négynapos hétvége részletes programkínálata az állatkert honlapján érhető el.

A Fővárosi Állat- és Növénykert barna medvéje a hagyományos medveárnyék-észlelés napján
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam