2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Botanikai és beporzómegfigyelési séták a Kis-Sváb-hegyen

A Kis-Sváb-hegy a Budai-hegység Hárs-hegy, János-hegy, Széchenyi-hegy tömbjének csaknem teljesen beépült keleti oldalán található 258 m magas kiemelkedés – egy lakóépületekkel körülvett közel 12 hektáros zöld sziget.

A Kis-Sváb-hegy törvényes oltalmát szigetszerűségének és az elmúlt évszázadok emberi behatásainak ellenére fennmaradt, illetve regenerálódott természetközeli növényzeti foltjainak köszönheti. 

A hegy növényzetét telepített fenyvesek, spontán települt akácok, bálványfák, parkosított növényzettel rendelkező részek uralják. Az állatvilágra is elsősorban a városhoz, emberhez szokott fajok jellemzőek. 

A séta különösen a virágokon és máshol sürgölődő beporzó és más rovarokra, valamint az egyéb állatokra, illetve jelenlétük jeleire fókuszál majd.

A botanikai séta a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködésben, a Hegyvidéki Zöld Iroda ismeretterjesztő programsorozatának keretében szervezett, a Méhbarát Kerület programhoz kapcsolódó esemény.

A túrák a Pethényi játszótér bejáratánál indulnak, és ugyanott érnek véget. Ugyanitt a szervezők 9 órától családok, érdeklődők, lakosok közreműködésével elkészítik és földbe helyezik a kerület 5. rovarszállóját. A résztvevők is hazavihetnek egy méhbölcsőt!

  • Jelentkezési időszak: 2022. március 21. 10 órától április 9. péntek 12 óráig
  • A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a eugyintezes.hegyvidek.hu oldalon, a regisztrációt/bejelentkezést követően, a Zöld Iroda menüpont alatt lehet.
Fotó: SusanneSchulz/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntarthatósági szemléletformáló program indul cégeknek Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: zold.hegyvidek.hu
Vissza
Hírfolyam