2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ökoestek előadássorozat: Mi fán terem a méltányos kereskedelem?

A KRE-ETK Teremtésvédelmi Műhely (MRE Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadás-sorozatának soron következő alkalmán a fair trade kerül terítékre.

Vásárlásunkkal társadalmi változások elindítói lehetünk, miközben megadjuk a termelőnek azt a tiszteletet, ami a munkájáért jár. Elsősorban a harmadik világ termelőiről szól ez a fogyasztói mozgalom, de elveit követhetjük a magyar termelők, kézművesek termékei esetében is. Hogy mindenkinek jó legyen – mutat rá programajánlójában a Reformatus.hu.

Az előadás során megismerkedhetünk egy hazai jó gyakorlattal, a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet által működtetett Keresztpont Egyesülettel, amelynek egyik fő célkitűzése a méltányos kereskedelem hazai propagálása.

Az online esemény előadója Újszászi Györgyi, a Védegylet Egyesület főtitkára, aki 2005 óta foglalkozik a méltányos kereskedelemmel. 

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: reformatus.hu
Vissza
Hírfolyam