2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új fejlesztésekkel várja a látogatókat a Budakeszi Vadaspark

A népszerű vadasparkban számos fejlesztéssel, új kifutókkal, foglalkoztatótérrel és madárröpdével veszi kezdetét a tavaszi kirándulószezon.

Az újdonságok közül a leglátványosabb a nyolc röpde és kifutó, amelyek 200 négyzetméteren – legmagasabb pontjain hatméteres belmagassággal – adnak otthont erdei madaraknak.

A bejárat mellett több mint 80 látogató befogadására alkalmas foglalkoztatótér épült, amely pihenő és étkező, de a környezeti nevelési programok helyszínéül is szolgál.

Az új kifutó lehetőséget ad a Vadmacska fajmegőrzési program részeként a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal közösen megmentett vadmacska-kölykök tartós elhelyezésére.

Szabó Péter, a Vadaspark igazgatója szerint igazi különlegesség a tematikus játszótér és tanösvény, amely a méhek, darazsak fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Vadasparkot fenntartó Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével, pályázati forrásból megvalósított fejlesztés során a fentiek mellett kiépült 200 méter úthálózat, és mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővült a látogatható területet.

Vadmalacok a Budakeszi Vadasparkban
Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
Gyereknap a gólyák világában A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás:
Vissza
Hírfolyam