2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavaszi kihívásra várja a kirándulókat az Országos Erdészeti Egyesület

A Fuss az erdész szemével címmel a Pilisben megvalósuló programsorozat résztvevői az erdész szemével járhatják és láthatják az erdőt, így alaposabban megismerhetik az életét.

Egy-egy kihíváshoz számos érdekességet rejtő, mintegy 10 kilométeres útvonal tartozik, amelyen az aktuális feladatokat mutató, QR-kódokkal ellátott ideiglenes turistajelzések kalauzolják a sportolókat – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. 

A május végéig teljesíthető tavaszi kihívás Pilisborosjenőről indul, és oda tér vissza.

A kör teljesítése közben a kihívás az, hogy a résztvevők olyan erdei élőlényről – ez lehet virág, fakadó levél, rovar, madár, emlős – készítsenek képet, amely számukra a leginkább szimbolizálja a tavaszt.

A képeket az erdeisportok@oee.hu címre várják.

A pilisiborosjenői Föld utca és Határ út sarkáról induló és ide visszaérkező 10,7 kilométer hosszú útvonal szintemelkedése mintegy 327 méter. Az indulástól az első látnivaló a Kevélyhegyi tanösvény Kálváriája, majd a Teve-sziklának nevezett kettős ágú szirt következik, amely az egykori kőfejtő területén áll. Az útvonal egy olyan erdőrészleten is keresztülhalad, amely egy ritka és védett, úgynevezett reliktum növényfajnak, a hegyi tarsókának ad otthont.

A Teve-szikla Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő Turisztikai fejlesztések Sopron környékén A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam