2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kultúrát visz a természetbe egy hévízi programsorozat

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik helyi kezdeményezéseként egyebek mellett mikrokoncertekkel, színházi előadásokkal és performance-szal csábítják a Hévízi-tó melletti véderdőbe a turistákat és a helybélieket.

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. (HTN) Erdei Misztérium vagy Játék a Zöldben elnevezésű programja ökobarát módon egyesíti a kulturális és természetvédelmi programokat.

A rendezvényekhez nincs szükség színpadra, áramra, és nem jár hulladékkal sem.

– mondta el a véderdő egyik ösvényén tartott sajtótájékoztatón Pálffy Tamás, a HTN ügyvezetője. Gyerekeknek és felnőtteknek vezetett túrákat szerveznek a környezetvédelmet a középpontba állítva.

Emellett középiskolások a véderdőben fellelhető természetes anyagokból készítenek műalkotásokat, amelyeket helyben állítanak fel. Az érdeklődők felnőtteknek szánt színházi előadásokat, performance-okat, zenés-táncos produkciókat is láthatnak, de az erdei sétányok több pontján felhangzó mikrokoncertekkel, a gyerekek pedig bábszínházi előadásokkal és erdei iskolai foglalkozásokkal is találkozhatnak.

Pálffy Tamás hozzátette: minden program a természet megismeréséről, megóvásáról szól.

Fotó: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Neked ajánljuk
Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam