2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Állatbemutatóval és nyuszisimogatóval készül húsvétra a fővárosi állatkert

A nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszakban a gyerekeket nyuszisimogatóval, szombaton és vasárnap kézműves foglalkozásokkal várják.

A programok között merüléses cápaetetés, cápatréning, sörényes hangyász-látványetetés, bonsaibemutató, trópusi növényszemle, oroszlánfóka-tréning és elefántiskola is szerepel – közölte az állatkert kedden az MTI-vel.

A nemrég született kecskegidákat, kisbárányokat és az Ella nevű kisbocit a háziállatokat bemutató Majorságban, a veszélyeztetett fajnak számító arany oroszlánmajom-kölyköket a Pálmaházban tekintheti meg a közönség.

Továbbra is látható a csaknem egyéves kiselefánt, két párduckölyök és az óriásvidra-kölykök is.

Pénteken a húsvéti programok mellett egy születésnapot is ünnepel az állatkert: Liesel, a kert legidősebb gorillája ugyanis ezen a napon tölti be 45. életévét. Az ünnepeltet délelőtt 10 órakor köszöntik fel, ezt követően pedig egészen délután 4-ig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában.

Az innen a Varázshegy felé vezető üvegfolyosó egyúttal egy kiállításnak is helyet ad az Egy hely, ahol jó lenni című rajzpályázat válogatott alkotásaiból.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert/facebook.com
Neked ajánljuk
Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam