2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színes programokkal készülnek a húsvétra a nemzeti parkok és az erdészetek

Állatsimogatóval, tojáskereséssel, kézműves programmal, esti távcsöves bemutatóval, nyuszivonattal, erdei élménytáborral és húsvéti kincskereséssel várják a látogatókat országszerte a nemzeti parkok és az állami erdőgazdaságok.

Indulás előtt érdemes felkeresni az adott helyszín honlapját, ahol tájékozódni lehet az éppen aktuális eseményekről – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium közleménye nyomán a Hírado.hu.

A nemzeti parkok vasárnaptól hétfőig egyedi programokkal és kézműves foglalkozásokkal várják látogatóikat.

  • Az ország keleti felén a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában látványetetések, állatsimogató, tojáskeresés, húsvéti kézműves program és sok más meglepetés várja az állatok rajongóit.
  • Aki aktívabb programot keres, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében egy kényelmes elektromos kerékpártúra keretében tekintheti meg a legelő szürkemarha-gulyákat, a Hortobágy folyót, a Hortobágy-halastavi bemutatóterületet, és a halastavak madárvilágába kap betekintést.
  • Kicsit északabbra az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság díjnyertes Kincskereső játékösvénye invitálja kalandos kincsvadászatra a családokat.
  • Összetett programkavalkáddal készül a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is, amely egyéb helyszínek mellett az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület Lombkorona ösvényén a tojásrakó madárvilág után kutató programmal nyitja meg a hétvégét.

A teljes programajánlatokért érdemes átolvasni az Agrárminisztérium közleményét.

Fotó: MANICO/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet! A nap képe: a Hold színei 10 éves megfigyelés során Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam