2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kastélykertekről szóló kiállítás vár a Várkert Bazárban

A „Díszes haszonkertek – Várak, paloták, kastélyok, udvarházak, egyházi központok kertörökségének múltja és jövője” című nemzetközi konferencia kísérőprogramjaként nyílt kiállítás szombatig ingyenesen látogatható a nagyközönség számára.

A kiállítás a magyar és nemzetközi vár- és kastélykertek jó példáit vonultatja fel. Emellett megtekinthetők Kesselyák Rita grafikusművész botanikai tematikájú alkotásai, valamint a Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet (MATE) külföldi hallgatóinak e témában folytatott kutatásait bemutató tablói is – mondta el Herczeg Ágnes, a Magyar Kertörökség Alapítvány elnöke a tárlatmegnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón.

Herczeg Ágnes hangsúlyozta: a konferencia speciális témája a haszonkert, hiszen a klímahelyzet, a gazdasági és a politikai helyzet miatt is fel kell hívni a figyelmet a kultúránk alapját képező létesítmények fontosságára.

A konferencia kísérőprogramjai közelebb viszik a nagyközönséghez a tájépítészetet

– hangsúlyozta Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese, kiemelve, hogy szombaton a kiállítások mellett családi programok, mesemondás, kézműves foglalkozások is várják a látogatókat.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
Neked ajánljuk
Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam