2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izgalmas fesztivállal várja a látogatókat a vácrátóti botanikus kert

Április 30-tól szeptember végéig ismeretterjesztő és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kertbe látogatókat az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontja Kert a köbön elnevezésű fesztiválja.

A szervezők célja, hogy szórakoztató módon mutassák be az Ökológiai Központ fő kutatási területeit, az ökológia, az evolúcióbiológia és a konzervációbiológia terén elért legújabb eredményeiket.

Emellett a programmal fel szeretnék hívni a figyelmet a természetes élőhelyek megóvásának és az emberek környezetvédelmi felelősségvállalásának a jelentőségére is.

A rendezvényre látogatók ökológus és botanikus kutatók vezetésével fedezhetik fel az ország legjelentősebb botanikus kertjét számos kulturális program kíséretében.

  • A rendezvénysorozat első eseményén, április 30-án egy evolúcióbiológus, egy zenetörténész és egy újságíró egyebek mellett a kulturális evolúcióról, az emberi divatok, szokások, művészetek átadásáról, terjedéséről beszélget.
  • Május 28-án az áltudományokról és ezek művészeti megfelelőjéről, a dilettantizmusról esik majd szó. A témát egy művészettörténész, egy irodalomkritikus, egy képzőművész és egy kutató biológus járja körül.
  • A június 25-ei programon a résztvevők megismerhetik, hogy mit gondol egy zoológus, egy botanikus, egy etnoökológus és egy nyelvész a magyar táj és nyelv különlegességéről és hasonlóságáról más vidékek tájaival, történeteivel.
  • Az augusztusi eseményen egy evolúcióbiológus, egy nyelvész-pszichológus, egy szociálpszichológus és egy történész azt járja majd körül, hogy miként alakulhatott ki az a különleges képességünk, amelynek köszönhetően akkor is tudunk nagy csoportban együttműködni, ha a tagok nem közeli rokonai egymásnak.

A beszélgetések után a Binder Trió, a hiperkarma, Horváth Sára Nina, valamint a Magashegyi Underground ad koncertet a botanikus kertben. A rendezvénysorozat szeptemberben kétnapos fesztivállal zárul, amelyen fellép az Ivan & The Parazol, illetve a Sárik Péter Trió.

Bővebb információ a rendezvénysorozat weboldalán érhető el.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet! A nap képe: a Hold színei 10 éves megfigyelés során Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam