2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Családi programokkal kezdődik az idegenforgalmi idény a Gemencben

Az Éledő Gemenc elnevezésű programra szombaton 8 és 17 óra között várják a természetkedvelőket a Gemenc déli kapujában, Pörbölyön – írta a Gemenc Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az erdei vasúton idén először indul el a Rezét gőzös. A kezdődő nyári menetrend szerint hétvégén és ünnepnapokon 9 és 15 órakor öt vonat indul Pörbölyről Malomtelelő állomásra. A gőzmozdony naponta kétszer továbbít nosztalgiavonatokat.

A vasút mellett a Gemencre látogatók 10 és 15 óra között lovas fogaton is tehetnek egyórás erdei kirándulást.

Frigyes főherceg felújított pavilonjában tárlatvezetéssel nézhetik meg az érdeklődők a gemenci gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatáról szóló állandó kiállítást.

A gímeket mutatja be Almási István szekszárdi természetfotós kiállítása a Pavilon galériában, a Gemenc kincsei című tárlat pedig a Sárköz néprajzába, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába, az ártér erdő világába ad betekintést.

Kovács Gábor muzsikus kézműves foglalkozásán a tárgyak újrafelhasználásával készíthetnek hangszereket a résztvevők. A programot solymászbemutató és helyi termékek vására színesíti.

A Gemenc Zrt. a gyerekeket szabadtéri népi játékokkal – többek között csirkepofozóval, karikadobóval, célbadobó játékkal, lápjáró versennyel – és virtuális lövészettel várja.

A Gemenc Zrt. egyéves szünet után újra közlekedő, felújított Rezét nosztalgia gőzmozdonya
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam