2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a VI. Belvárosi Kutyafesztivál

A május 8-án, vasárnap a budapesti Olimpia Parkban megtartásra kerülő rendezvény családi programokkal, szórakoztatóan szeretné felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására.

A VI. Belvárosi Kutyafesztiválon minden szolgáltatás ingyenes: kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápiás bemutatók, kutya-viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, előadás várja az érdeklődőket.

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program, melynek során bárki kipróbálhatja, hogy megérdemelné-e a „gazdijogsit”

– közölte az MTI-vel a szervező Vigyél Haza Alapítvány.

A fesztiválon bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek program is, továbbá Fodor Kinga állatorvos és Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző is előadást tart.

Akiknek még nincsen házi kedvencük, a Kutyasétáltató nap keretében, önkéntesek segítségével kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. 

A Belvárosi Kutyafesztivál esőnapja május 14.

Fotó: MajaMitrovic/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen Percenként tíz focipályányi trópusi őserdő pusztult el 2021-ben Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam