2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezetvédelem áll az idei Eleven Tavasz fókuszában

A fesztivál számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, kiállításokkal, sétákkal, workshopokkal és egyéb eseményekkel várja a közönséget május 20. és 22. között az újbudai Bartók Béla úton.

A nyárváró fesztiválon újra hangsúlyos szerepet kap a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, és zöld szemléletmódban folytatódik az 1 művész 1 porta kezdeményezés, amelynek keretében ismét a köztérre és a köztérről látható helyekre költözik a művészet – közölte az MTI-vel az Eleven Tavaszt szervező és a Bartók Béla Boulevard üzleteit összefogó Bartók Boulevard Egyesület.

Az Eleven Tavasz keretében a helyi vállalkozások, művészeti programokat kínáló galériák, a hangulatos éttermek, borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevard-t.

Számos képzőművészeti, irodalmi és helytörténeti séta mellett idén kerékpáros programokkal is készülnek a szervezők, akik folytatják az Eleven Ősz során megkezdett virágültetéseket és a parkolók zöldítését is.

A gyerekek a Gárdonyi téren felállított kerékpáros tanulópályán ismerhetik meg a közlekedés szabályait, mások a nyeregbe pattanva, társaságban járhatják be a városrészt, míg a Bicikli-csereberén a „kinőtt” bringák kereshetnek új gazdát.

A rendezvényen fellép többek között Szesztai Dávid énekes, Chantal Santon Jeffery francia operaénekes, Tóth Balázs gitáros és a Rumba Fuerte, az Ajtai Péter és Szelevényi Ákos duó, kiállít mások mellett Kele Juci, Marcus Goldson és Forrai Ferenc, lesz ökobrunch, a kirakART program folytatásában pedig színházi előadások és kiállítások töltik fel Pest és Buda kávézóinak és közösségi tereinek boltablakait.

Az Eleven Tavasz programkínálata a www.bartokbelaboulevard.hu linken érhető el.

Fotó: Bartók Béla Boulevard/facebook.com
Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam