2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyereknap a gólyák világában

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság változatos programokkal várja a gyerekeket a Fehér Gólya Múzeumban, ahol megismerkedhetnek a gólyák táplálkozási, fészkelési és vonulási szokásaival.

A Mohácstól délre fekvő Kölked lakossága évszázadok óta együtt él a gólyákkal. A dunai ártér határában fekvő község mindig biztos fészkelő- és táplálkozóhelye volt a fehér gólyáknak. Itt található az országban egyedülálló Fehér Gólya Múzeum.

A 2002 óta működő, európai kitekintésben is egyedülálló tematikus kiállítás egyetlen állatfaj, a fehér gólya (Ciconia Ciconia) köré szerveződött.

Az egykori iskolaépületben megismerkedhetünk a fehér gólyák táplálkozásával, fészkelési szokásaival, vonulásukkal.

A gyermeknapon az izgalmas kiállítás mellett változatos technikákat felvonultató kézműves foglalkozások is várják a legkisebbeket: lesz kavicsfestés, magképkészítés, csillámtetkó és békahajtogatás is.

  • A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges!
  • Időpont: 2022. május 28.
  • Helyszín: Fehér Gólya Múzeum
    7717 Kölked, Széchenyi u. 1.
  • További információ: www.ddnp.hu
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: ddnp.hu
Vissza
Hírfolyam