2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Összművészeti Fesztivál várja a közönséget a Jurányi Házban

A Duda Éva Társulat és a Füge Produkció kezdeményezésére június 10–11–12-én a Jurányi Produkciós Házban megrendezésre kerül az első összművészeti és közösségi fesztivál, melyen az előadó-művészet és környezetvédelem kapcsolódásával létrejövő hazai színházi, tánc-, gyermek- és ifjúsági programok kerülnek bemutatásra.

Az egyedülálló zöld eseményen az előadások mellett szakmai beszélgetésekkel, divatbemutatókkal, filmvetítésekkel, irodalommal, slam poetryvel, performance-okkal és gyakorlati workshopokkal várják az érdeklődőket, így gazdagítva a budapesti fesztiválpalettát.

Az érdeklődők többek között megtekinthetik az Itt és Most Társulat, Manócska Társulat és Valentyik Anna produkcióit.

A Jurányi Ház színháztermében minden este bemutatásra kerül egy-egy színházi vagy táncelőadás, mint például a Duda Éva Társulat klímatudatossággal foglalkozó WONDERLAND című darabja, vagy a K2 Színház abszurd-melankolikus utolsó vacsora jellegű Búcsúkoncert című előadása.

Napközben gyerekeknek szóló környezetvédelmi témájú előadásokkal, fenntartható kézműves foglalkozásokkal és különféle fejlesztő játékokkal várják a családokat, gyerekeket.

A nagytermi előadások mellé a ház összes terét belakva és zöldítve a fesztiválprogramon a Jurányi Ház olyan csapatai csatlakoznak, mint a Tünet Együttes, a Bélaműhely és Szűcs Edit divattervező. A ZÖME keretében első alkalommal valósul meg a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt szakmai fóruma, amelyhez több mint húsz kulturális intézmény csatlakozott.

Emellett az érdeklődők részt vehetnek a fenntartható divatról, tudatos otthonról és étkezésről szóló kerekasztal-beszélgetéseken, valamint a legkülönfélébb zöld, ökotudatos workshopokon, mint például natúrkozmetikum-, vászontáska- vagy ékszerkészítés újrahasznosított műanyagból.

  • A programok többsége ingyenes.
  • További információ: juranyihaz.hu
Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam