2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert

Május 28-án, szombaton a növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal ünneplik a növények napját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében.

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket, és azt is megtudhatják,

ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magaságyásokban hogyan alakíthat ki „mini édenkerteket”.

Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikus kertben készült felvételekből rendeznek.

Családi ökoélményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára.

Fotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam