2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn

2022-ben is a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál egyik kiemelt programjaként folytatódik a Trash Art, azonban idén, egy kis csavarral, az alkotói tevékenység átkerül a fesztivál időpontjára és helyszínére. Így a látogatók a gödöllői kastélynál kísérhetik végig egy trash art műalkotás megszületésének folyamatait.

A Trash Art Magyarország programban részt vevő alkotók újszerű stílussal, látásmóddal és eszközhasználattal adnak új életet az újrahasznosítható „hulladékoknak”. A látszólag értéktelen anyagokból minden évben művészeti alkotások jönnek létre.

A program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmére, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a hulladék újrahasznosításának fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb problémája.

A „trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektíven gyűjtött hulladékok látványos művészeti alkotásként születnek újjá.

A művészeti munka Sinkovics Ede képzőművész, trash art művész szakmai vezetésével és fiatal művészek közreműködésével zajlik május 27. és 29. között a háromnapos fesztiválon, ahol arra a kérdésre is választ kaphatnak a látogatók, Mi következik a reklám után?!

Mint a szervezők közleménye rámutat, a vállalatok jelentős összegeket költenek kültéri reklámhordozókra. Miután az épülethálókon, molinókon látható üzenetek célba értek, a szintetikus dekorok gyakran lerakóban vagy égetőkben végzik.

Mostanra több vállalat kutatja a legjobb lehetőségeket a reklámhordozók fenntarthatóbb kezelésére, újrahasznosítására. Dizájnerek, alkotók foglalkoznak az anyagok funkcionális, művészeti újratervezésével. A Trash Art fenntartható művészeti programjai során is több cég és rendezvény már nem használt épülethálói és molinói kerülnek újrahasznosításra.

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: naturefestandfilm.com
Vissza
Hírfolyam