2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

A május 27. és 29. között megvalósuló háromnapos rendezvény kínálatát számos családi és kulturális program színesíti, előadások, koncertek, kézműves és filmes foglalkozások és kiállítások várják a látogatókat a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában.

Az ingyenesen látogatható, kutyabarát fesztiválon animációs, dokumentum- és rövidfilmek, egész estés, valamint amatőr filmek egyaránt láthatók lesznek, a Kárpát-medencei alkotások pedig külön szekcióban versenyeznek. A szervezők közleménye szerint a neves alkotók közül is jó néhányan ellátogatnak az eseményre.

Többek között a fesztivál vendége lesznek Anna Stefaniak és Ignatz Johnson-Higham rendező, a David Attenborough közreműködésével készült Miért fontos a Biológiai sokféleség című animáció készítői, valamint Dinu Daniel rendező és Matei Truta producer, a Vad Románia alkotói is.

A filmes mustra díjátadója szombaton lesz a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A fesztiválon előadást tart többek között Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató és ifj. Vitray Tamás operatőr, biológus, szakíró. Bemutatja kedves rókáját Radisics Milán természetfotós, házi kedvencek tartásához ad majd fontos tanácsokat Vetter Szilvia állatvédelmi jogi kutató. Látható lesz Szilágyi Zsolt természetbúvár digitális rovargyűjteménye és trash art alkotásokat is készíthetnek az érdeklődők.    

Bemutatót tart a Felelős Gasztrohős, és jelen lesz számos környezettudatos művész, többek között Eke Angéla és Döbrösi Laura. Interaktív programokkal készülnek az eseményre a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani Intézet és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársai.

A színpadi fellépők között szerepel az Alma együttes, Szalóki Ági, Radics Gigi és a Dirty Slippers. A Kék Bolygó Alapítvány szervezésében és a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló rendezvény témája a zöldre-, újratervezés, a díszvendég Olaszország. 

Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam