2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Barlangtúrát és denevérmegfigyelést is tart a Bükki Nemzeti Park

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022-sorozathoz kapcsolódva Észak-Magyarország három megyéjében mutatja be értékeit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság: többek között barlangtúrát, fénycsapdázást és denevérmegfigyelést is szerveznek.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022-kampány keretében színesen összeállított ajánlatok mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A fennállásának idén 45. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a következő programokkal csatlakozott a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez

  • június 4-én Őserdő-túrára invitálják az érdeklődőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshutánál: a résztvevők a látványos túra közben megismerkedhetnek a természetes erdőképpel a fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Őserdőben, ahol több mint kétszáz éve nem folyik gazdálkodás.
  • Az éjszakai élővilágot mutatják be a június 6-i programon. Salgótarjánban, a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogató Központban várnak mindenkit, akit érdekel a rovarok fénycsapdázása és a denevérek megfigyelése. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Ugyanitt régészeti napot tartanak június 10-én, bemutatják az érdeklődőknek a baglyas-kői régészeti feltárás eredményeit.
  • Szintén június 10-én kerül sor az Esztáz-kői-barlangtúrára. A kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlang a Heves megyei Felsőtárkánytól 3,5 kilométerre, a Gyetra-völgyben nyílik.
  • Június 11-én, szombaton a kaptárkövek közötti sétára várják az érdeklődőket a Borsod megyei Szomolyán. 

További információ: www.bnpi.hu

Cseppkőalakzatok a Lilla-barlang termében, a Bükki Nemzeti Parkban
Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam