2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is színes programokkal várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Szentjánosbogár-séták, e-bike- és kenutúrák, szafarikaland, lápjárás vagy mágikus éjszakai programok – csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6–12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint a fejlesztéseknek köszönhetően mára az ökoturizmus legfontosabb letéteményeseivé vált nemzeti parkok egymás programjait és szolgáltatásait kiegészítve, évek óta töretlen sikerrel szervezik meg az év legnagyobb ökoturisztikai akciósorozatát, a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.

Ebben az időszakban valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A rendezvény nyitófesztiváljának – a 25 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében – június 3–6. között Balatonfüred főtere ad otthont, kapcsolódva a Balatoni Hal- és Borünnep programjaihoz. A rendezvényen minden nemzeti park igazgatóság képviselteti magát, bemutatja szerteágazó tevékenységét, éves kínálatát, Magyarország adott régióra jellemző természeti-táji értékeit.

Habár a rendkívüli programsorozat június 12-én véget ér, a nemzeti park igazgatóságok munkatársai egész évben felkészülten várják látogatóikat akár hajnali madárlesről, napközbeni rövidebb tanösvénytúráról, kihívást jelentő teljesítménytúráról, barlangjaink felkereséséről, vagy éjszakai csillagsétáról legyen szó – idézi a minisztérium közleményét az MTI.

A Hortobágyi Nemzeti Park szikes területein virágzik az orvosi székfű vagy kamilla 
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A Magyar Nemzeti Parkok Hetéről és az éves programkínálatról a nemzeti park igazgatóságok weboldalain, illetve a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam