2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izraelbe vinné a Noé bárkájának másolatát egy holland férfi, hogy felhívja a klímaváltozásra a figyelmet

A holland férfi 4 év alatt 7 ember segítségével készítette el a monstrumot, amivel többek között a globális felmelegedés miatt veszélybe kerülő hollandok helyzetére kívánja felhívni a figyelmet.

A hajót a Biblia leírása alapján építette meg egy holland keresztény hajóépítő ács, Johan Huibers. A hajó 119 méter hosszú, 23 méter magas, és 12 000 fa felhasználásával készült el 4 év alatt 2012-re. A bárka megépítésével egyrészt a bibliai történet valódiságát akarta bizonyítani, másrészt az emberiséget fenyegető veszélyekre akart figyelmeztetni.

Fotó: Frans Berkelaar/flickr.com

Huibers egy olyan országban nőtt fel, amely a tengerszint alatt fekszik. A holland nép mindig küzdött a vízzel az elmúlt 1000 évben. Huibers 5 évvel született az Északi-tenger 1959-es áradása után, amely során 2000 ember halt meg.

„A cél az oktatás és az, hogy emlékezzünk, a világ változik, és a globális felmelegedés következtében a tengerszint emelkedik.”

A bárkán korábban állatsimogató működött, most csak a madárháznak vannak lakói Fotó: Bible VR/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás a homokviharokat is felkorbácsolja A marha útja (rajzfilm) Modern külső, jól bevált belső Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: akibic.hu
Vissza
Hírfolyam