Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Zenesarok 

Ne, most ne menjünk Afrikába (se)

A KFT tagjai otthonukból vettek fel egy klipet az Afrika frissített verziójához, ami természetesen arról szól, hogy mindenki maradjon otthon.

Zenesarok 

Idejük van a szorongásoldó harmóniáknak

Napjainkban természetes, hogy a koronavírus miatti aggodalom és gyász, vagy éppen a klímaváltozáshoz kapcsolódó félelmek úrrá lesznek rajtunk. Bármilyen veszélyforrásról legyen is szó, a megküzdéshez biztosan szükségünk lesz lelki egészségünk megőrzésére, ehhez pedig a zene az egyik legjobb eszközünk.

Zenesarok 

Csivitelő ütemek hátán szálló üzenet

„Fekete tintával véstél fel a Vörös listára, hát megmentőnk, igazán kösz a segítségedet, de nélküled egyikünk se lenne veszélyeztetett” – szól a stílszerűen madárdalból felépülő és megannyi szárnyas viszontagságainak hangot adó orosz zeneszám.

Zenesarok 

Mozgalmas zongorafutamok az ébredező rétekhez

Christian Sinding Tavaszi zsongás című darabjának vibrálása a kikeletkor mindenhol feltámadó izgatott nyugtalanságot, az újjáéledő természet nyüzsgését idézi meg.

Zenesarok 

Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre

A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilotrészében a Follow The Flow tagjai láthatók.

Zenesarok 

A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok

Tíz éve jelent meg a Plastic Beach, az évtized legkörnyezettudatosabb popzenei albuma.

Zenesarok 

Benjamin Britten: a mesteri operák és a természetszeretet virtuóza

Az 1950-es évek hajnalán az emberiség túlnyomó részét még a természet legyőzésének lehetősége, és nem a siker keserű gyümölcsei miatti aggodalom foglalkoztatta. A kevés kivétel közé tartozott Benjamin Britten. 

Zenesarok 

A Metallica nevű heavy metal zenekarról neveztek el egy mélytengeri rákot

Torben Riehl, a frankfurti Senckenberg Kutatóintézet és Természettudományi Múzeum mélytengeri kutatója a féregszerű rákfajnak a Macrostylis metallicola nevet adta.

Zenesarok 

Dübörögnek a cselekvésre tüzelő ütemek

Március elsején jelenik meg a USEME harmadik lemeze. Az album nyitódala a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a Semmibe lesz.

Zenesarok 

Újra jó ügyért szólt a Queen

Mintegy 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek össze azzal a jótékonysági koncerttel, amelyet Sydney legnagyobb stadionjában rendeztek az Ausztráliát hónapok óta sújtó bozóttüzek károsultjainak megsegítésére.

Zenesarok 

Egyre többször gondolunk a tollas vándorokra

Még legalább egy hónap, míg újra útra kelnek hazánk felé kedves vándormadaraink. A több ezer kilométeres táv leküzdésének sürgető szükségszerűségét, a kitartást, a veszteségeket és az emberi szemet elkápráztató szépséget rabul ejtő zenével kísérve mutatta be a Vándormadarak című film.

Zenesarok 

A fák alatt szárnyra kap az alkotói fantázia

A zenei kíváncsiság vezérelte Dés András ütőhangszeres művészt, amikor úgy döntött, einschließlich című lemezét egy bakonyi erdőben veszi fel. 

Zenesarok 

Fontos útravaló a természet és a zene kedvelőinek

A hazai rapszcénában egyedülálló kezdeményezéssel állt elő a DSP csapata: megállapodtak a MyForest – Közösségi erdők alapítvánnyal, így minden eladott Útravaló-CD után ültetnek egy fát a projekt keretein belül létesített erdőkben.

Zenesarok 

A jó jazz nem csak elandalítani, elgondolkodtatni is képes

Esperanza Spalding Lest We Forget című lemezének koncepciója így foglalható össze: az ember a természet része, és ha magunkhoz kapcsolódunk, akkor a természethez is kapcsolódunk. 

Zenesarok 

Jégzenei fesztivált rendeznek Észak-Olaszország egy gleccserén

Az első esemény sikere után idén másodszor megrendezett Ice Music Festival január első hetétől március végéig tart a jégszínházban, ahol jégből készített hangszereken játszanak neves zenészek klasszikus darabokat, dzsessz-, pop- és népzenét.

Zenesarok 

Tisztelegjünk a bálnák szépsége előtt

2019 egyik örömteli híre volt, hogy hosszú évtizedes erőfeszítéseknek hála, a hosszúszárnyú bálnák populációja helyreállt. A hatalmas emlősöknek nem csak a látványa, az éneke is magával ragadó.

Zenesarok 

Köszöntsük fagyos futamokkal a későn jött zimankót

A csikorgó fagy, a rianó jég riadalma, a vonuló jégtáblák vonulása – vagy éppen a hiányuk – számtalan művészt ihletett meg. Mi most két művet idézünk meg.

Zenesarok 

Életünk aggasztó filmjéhez is ő szerez zenét

Az Oroszlánkirály és a Gladiátor Oscar-díjas zeneszerzője ötéves kora óta átérzi a bolygó aggasztó állapotának súlyát, és alkotóként sem szűnt meg képviselni a cselekvés felelősségét.

Zenesarok 

A harsány szólamokon túl

Ahogy a természet átalakulása egyre kétségtelenebb és szorongatóbb valósággá vált, a klímaváltozás már nem csak a cselekvésre buzdító himnuszok üzeneteiben jut hanghoz.

Zenesarok 

Zenével a műanyag zacskók ellen

A PASO és a Kaukázus közös februári koncertje teljes egészében a környezetvédelemről szól majd.